GTF-office-sign2

Artha Property Invest I+II P/S har i samarbejde med PenSam og AIP Asset Management købt Ørsteds hoveddomicil i Gentofte på 84.500 m2 fra ATP Ejendomme. Ejendommen huser pt 2.600 Ørsted ansatte og er blandt de største, hvis ikke den største, kontorbygning i Danmark. Hvidt Architects designede ejendommen, som består af 20 renoverede bygninger, der knyttes sammen af `Ramblaen´, et 300-meter langt overdækket fællesareal. Samlet har ejendommen 56.528m2 kontorareal og inkluderer derudover en stor kantine, konferencecenter og fitnesscenter.


Ørsted ansatte får gennem en tunnel under motorvejen adgang til parkeringspladsen på den anden side af motorvejen og hurtigere adgang til Jægersborg Station. Ørsted byggede oprindeligt ejendommen og den sidste fase blev færdiggjort i 2009. Ejendommen blev efterfølgende solgt i et sale-leaseback til ATP i 2013.


Artha Selection spillede en stor rolle i gennemførslen af købet, hvor handlen undervejs blev dømt død. Det er en usædvanlig investering for Artha Selection, både i størrelse og karakter, da Artha Selection oftest køber ejendommene alene. Investeringscasen var dog så god, at der var tryghed med investeringen.


Fakta

  • Samlet aktiekapital fra Artha: 389.250.000 kr.
  • Artha investering: 2021
  • Artha selskaber: Artha Property Invest P/S & Artha Property Invest II P/S 
 
Ørsted billede 2