vindmoeller_2

Artha Vindmøller A/S har investeret i 3 Fuhrlander FL 2500-100 2,5 MW vindmøller beliggende i Blumenhagen i Nordøsttyskland. Vindmøllerne blev sat i drift i 2009 og har en årlig estimeret produktion på 18,6 mio. KwH. El-indtægterne er garanteret af den tyske stat med en fast minimumsafregningspris på strømmen i op til 20 år, hvilket giver en stor stabilitet i afkastet. Stiger afregningsprisen over den garanterede minimumspris, kan produktionen frit sælges på det frie marked.

 

Investeringshorisonten på vindmøllerne er lang og kan sidestilles med en lang obligation eller som et alternativ til virksomhedsobligationer. Til forskel fra obligationer, kendes de eksakte indtægter ikke på forhånd, da de afhænger af vindmøllernes produktion af strøm. Produktionen er dog forudsigelig, da der er meget data på vindforhold.

 

På trods af investeringens forskellighed fra de typiske Artha Selection investeringer, har investeringen flere sammenlignelige karakteristika. Karakteristikaene indebærer positivt cash flow, høj sikkerhed og højt afkast, hvilket går igen for størstedelen af Artha Selections investeringer.

 

Fakta

  • Aktiekapital: 27.500.000 kr.
  • Investeringsår: 2010
  • Artha selskab: Artha Vindmøller A/S
Vindmølle Dreamwind
15596